images/fade/fade1.jpg

jitsiFysieke bijeenkomsten zitten er nog altijd niet in, maar gelukkig vinden HCC-leden elkaar steeds beter online. Via het Jitsi Meet-platform op wij.hcc.nl kunnen Interessegroepen en Regio's videovergaderingen houden en online presentaties (webinars) geven. HCC heeft voor Jitsi Meet gekozen, omdat het een veilige, gebruiksvriendelijke omgeving is. Leden kunnen direct deelnemen en hebben geen account nodig.

Organisatie
De vergaderingen en webinars worden georganiseerd door de Interessegroepen en regio’s op dezelfde manier als je gewend bent bij reguliere bijeenkomsten. Ze worden aangekondigd via hun eigen websites, in de HCC-agenda en in de nieuwsbrief. Hierin staat ook een link waarmee u zich kan opgeven.

Deelname
Wil je deelnemen aan een webinar waarvoor je hebt opgegeven start dan op het aangekondigde moment je browser (Chrome of Edge) en voert de link van je Interessegroep of regio in. Je geeft je volledige naam op en komt vervolgens automatisch in het webinar terecht.

Handleiding
Voor die tijd is het wel zaak dat je je computer, tablet of smartphone hiervoor inricht. HCC heeft hier een uitgebreide handleiding voor gemaakt, die je vindt door op 'Lees meer' te klikken. Deze handleiding wordt met enige regelmaat geactualiseerd aan de hand van nieuwe ervaringen en inzichten.

jitsi5Op deze website vindt u tevens onder de tab Download handleidingen voor ipad, android tablet, laptop en desktop en een file met tips over de sneltoetsen van Jitsi
Wij raden u aan deze door te nemen om eventuele verbindings problemen met beeld of geluid te voorkomen.

Ook is het mogelijk om via internet een HCC filmpje te bekijken waar u stap voor stap wordt uitgelegd hoe u met Jitsi kunt werken. Als u op de link filmpje klikt dan komt u op de plek waar dit op internet staat.

Spelregels
Voor de de webinars gelden enkele spelregels. Zo moet de microfoon worden uitgeschakeld, zodat alleen de presentator aan het woord is. Dit is belangrijk vanwege de kwaliteit van de netwerkverbinding en voor het ordelijk verloop van de bijeenkomst. Vragen en opmerkingen tijdens het webinar zijn mogelijk via de chatfunctie. De presentator krijgt die dan te zien op zijn scherm en kan daarop reageren.De gebruikerservaring wordt steeds beter, naarmate HCC-presentatoren en deelnemers meer ervaring krijgen met het Jitsi-platform. Er is is altijd ruimte voor verbetering en we stellen constructieve feedback op prijs.