Jaargang 14, nr. 6,  28 mei 2019

Beste HCC-lid,

Het klokje tikt door. Hierbij alweer de laatste nieuwsbrief van dit seizoen met nieuws van het bestuur, een terugblik op de foto-videowandeling en het programma in het najaar.

Van het bestuur

Het bestuur is blij met de betrokken leden, die op de Algemene ledenvergadering 11 april j.l. hun zegje deden. Zonder betrokkenheid komt een vereniging of club niet ver. Daarom: 'Hartelijk bedankt voor jullie inbreng'.

Na jarenlang enthousiaste inzet voor HCC!ijssellanden en HCC in het algemeen heeft Gerard Langen het secretariaat van HCC!ijssellanden overgedragen aan Adri Dingemanse en zijn functie als ledenraadslid van HCC neergelegd. Gelukkig wil hij zich nog wel als kernlid blijven inzetten.
Cornelis Gorlee heeft aangeboden om redactioneel actief te willen zijn en Willem Hylkema, coördinator locatie Zwolle heeft te kennen gegeven het penningmeesterschap van Cor van der Knokke over te willen nemen.


Terugblik foto-videowandeling 16 mei j.l. in het Waterloopbos

       

Kortom een gezellige en leerzame foto-video-middag.
Het weer zat mee en ook over het licht mochten we niet klagen.
De kikkers kwaakten erop los, maar waren niet makkelijk te zien. Gelukkig deed een natuurfotograaf mee, die er oog voor heeft en ons hielp om ze te ontdekken.
Ongeveer halverwege de route hoorden we enkele keren luid en duidelijk een specht hameren en voordat we het in de gaten hadden, was de groep van zeventien deelnemers allang uiteen gegaan omdat er ook een zanglijster, een sperwer en andere foto-video-objecten waren te zien om te fotograferen. Het mooie was, dat we allemaal rond 16.00 uur weer terug waren bij het paviljoen 'Het Proeflab'.
Tijdens een kopje koffie of thee werd er nagepraat over wat voor bijzonder bos het Waterloopbos is met opname-mogelijkheden van zowel wetenschappelijke en culturele als natuurlijke objecten. Ook werd het idee geopperd om elkaar een keer de gemaakte foto's en /of video's te laten zien tijdens een bijeenkomst. Tot slot hierbij de link naar de site van de deelnemende natuurfotograaf: http://www.scubatravelsite.nl


Programma najaar 2019

De data van de bijeenkomsten in september t/m december en welke thema's aan de orde komen, kun je vinden op: http://ijssellanden.hcc.nl/agenda.html

Het volgende seizoen begint op 3 september in Steenwijk en
5 september in Zwolle.
Naar verwachting ontvang je eind augustus de nieuwsbrief voor september.

                   

Een goede zomer gewenst

en

tot ziens in september
Samenwerking
De 5 noordoostelijke HCC-regio's: HCC!fryslân, HCC!groningen, HCC!twente, HCC!ijssellanden en HCC!zuid-drenthe werken samen aan het aanbod van activiteiten voor iedereen, die de bijeenkomsten van HCC wil bezoeken.
Wil je weten, wat deze regio's doen en op welke locaties?
  HCC!fryslan  HCC!groningen   HCC!twente  HCC!ijssellanden HCC!zuid-drenthe

Klik dan op één van de regio's of link's, bekijk de website en kies een locatie uit om eens te bezoeken.
Tevens kun je als lid van HCC je inschrijven voor het regelmatig ontvangen van de Nieuwsbrieven van deze regio's.
Dat kan via mijn HCC/Nieuwsbrieven.

Kortingsadvertentie
Heb je inktpatronen nodig?
Bij Inktrunner in Wolvega krijgen leden van HCC!ijssellanden 15% korting.
Bekijk de advertentie via » kortingsadvertentie-inktrunner-hcc!ijssellanden.pdf
Het laatste nieuws
Volg het laatste nieuws door regelmatig de websites te bezoeken van:
HCC!ijssellanden: http://ijssellanden.hcc.nl en
HCC!: https://www.hcc.nl/

Met vriendelijke groet,
Redactie HCC!ijssellanden