Jaargang 13, nr. 5,  28 mei 2018Beste HCC-lid,

Het bestuur en de actieve (kern)leden van HCC!ijssellanden kijken terug op een voor hen behoorlijk actief seizoen: de Open leerdag in samenwerking met Landstede ICT-College in Zwolle, de Jubileumviering in het kader van het 40-jarig bestaan van HCC in Steenwijk en Zwolle, de foto-videowandeling in Kampen en niet te vergeten de reguliere bijeenkomsten met helpdesk, samenkomst van de werkgroepen, workshops en presentaties.
Met enthousiaste inzet en prettige samenwerking zijn deze evenementen tot stand gebracht. Hiervoor hartelijk dank!


Zonder actieve inzet kan er niets worden gepland en georganiseerd.
Daarom is het bestuur op zoek naar leden, die zich actief voor HCC!ijssellanden willen inzetten. Wil je een taak zoals het voorbereiden van een activiteit of een onderwerp voor een presentatie of het in orde brengen van de zaal of helpen coördineren van een activiteit op je nemen? Of wil je als bestuurslid meedenken en meehelpen bij de organisatie van activiteiten in onze regio IJssellanden of een functie als penningmeester vervullen?
Geef dit dan alsjeblieft te kennen aan het huidige bestuur via e-mail: ijssellanden@info.hcc.nl


Inmiddels is het programma voor het najaar in concept gebracht. Naast de inloopbijeenkomsten met helpdesk voor hulp bij problemen met hard- en software en samenkomst van de werkgroepen staan ook themabijeenkomsten voor de periode van september t/m december 2018 op het programma met onderwerpen als 'Genealogie', 'Doe meer met de iPad', 'Linux-Ubuntu en -Mint' en '3d Printen'.
Verder zal naar verwachting eind september of begin oktober de foto-videowandeling in Kampen worden voortgezet en is er op dinsdag 13 november weer een Open leerdag i.s.m. Landstede ICT-College in Zwolle.
Op de website van HCC!ijssellanden onder de tab: Agenda staan de data van de bijeenkomsten in Steenwijk, Raalte en Zwolle in het najaar of kijk onder: http://ijssellanden.hcc.nl/agenda.html

Van juni t/m augustus zijn er geen bijeenkomsten.
Bestuur en kernleden wensen iedereen een fijne zomertijd.
Graag tot ziens op de bijeenkomsten in het volgende seizoen.

Fijne zomer!


Agenda september 2018

Di 4 sep

Locatie Steenwijk
Theater de Meenthe,
Stationsplein 1, 8331GM Steenwijk


Inloopbijeenkomst van 13.30 tot 16.30 uur met helpdesk

De inloopbijeenkomst is er voor om met andere leden bij te praten, ervaringen uit te wisselen en samen met plezier te ontdekken welke digitale mogelijkheden er allemaal zijn. Maar ook kun je even rustig voor jezelf op je eigen laptop bezig zijn of aan de leestafel in de computerbladen lezen. Heb je vragen of hulp nodig bij het gebruik van een desktop, laptop, tablet of smartphone? Kom dan naar deze inloop-bijeenkomst en neem de hardware en toebehoren mee. Deskundige ondersteuners van de helpdesk staan voor je klaar.

Tevens is er op deze bijeenkomst de mogelijkheid om oude foto's, dia's en fotonegatieven te scannen of te digitaliseren met de Canon CanScan 9000F Mark II, die HCC!ijssellanden van HCC tot haar beschikking heeft gekregen. Wil je gebruik van deze mogelijkheid gebruik maken, meld je dan bij Arie Oostdijck met vermelding van naam, HCC-lidnummer en het scan-materiaal via e-mail: ijssellanden@info.hcc.nl
Do 6 sep

Locatie Zwolle
Wijkcentrum Holtenbroek,
Bachlaan 20, 8031HL Zwolle


Inloopbijeenkomst van 19.30 tot 22.00 uur met
helpdesk en samenkomst werkgroepen:
Flightsimulator, Linux-Ubuntu, Raspberry-Pi en Video-bewerken


Heb je vragen of hulp nodig bij het gebruik van een desktop, laptop, tablet of smartphone? Kom dan naar deze inloop-bijeenkomst en neem de hardware en toebehoren mee. Andere aanwezige leden met dezelfde probleem-ervaringen kunnen je helpen en anders staan onze deskundige ondersteuners van de helpdesk voor je klaar.

Tevens komen de leden van de werkgroepen: FlightSimulator, Linux-Ubuntu, Raspberry Pi en Video-bewerken samen.
Wil je weten waarmee deze werkgroepen bezig zijn? Kom dan eens bij hen kijken en/of met hen meedoen.
Je bent van harte welkom!

Do 12 sep

Locatie Raalte
Bibliotheek,
Passage 6, 8102 EW Raalte


Inloopbijeenkomst van 13.30 tot 16.30 uur met helpdesk

Voor vragen of hulp bij het gebruik van een desktop, laptop, tablet of smartphone kun je als HCC-lid tijdens deze inloop-bijeenkomsten in de bibliotheek van Raalte terecht bij Gerard Langen. Neem hiervoor de hardware en toebehoren mee. Deskundige ondersteuners van de helpdesk staan voor je klaar.
Di 18 sep

Locatie Steenwijk
Theater de Meenthe,
Stationsplein 1, 8331GM Steenwijk


Themabijeenkomst van 13.30 tot 16.30 uur met een
Presentatie: Genealogie 
om 14.00 uur


Genealogie is het tweede landelijke HCC-thema

Met behulp van Genealogie kun je meer inzicht krijgen in het wel en wee van jouw voorouders. Je kunt vinden waar en hoe ze leefden, maar ook waarom ze iets deden. Heeft het verhuizen van jouw familie misschien iets te maken met de opkomst van de industrie of met veldslagen die in de buurt waar ze woonden hebben plaats gehad? 
Hoe verder je je verdiept, hoe leuker het wordt en soms zelfs verslavend.
Heel belangrijk bij deze hobby is het verzamelen van materiaal, ordenen en vastleggen. Naderhand moet je kunnen terugvinden waar je iets gevonden hebt!

Genealogie is een boeiende hobby. Door het feit dat heel veel gegevens digitaal beschikbaar zijn en komen is genealogie één van de snelst groeiende hobby’s. Je hoeft niet meer direct naar een archief, originele aktes liggen al vanuit thuis voor het oprapen en heel veel is ook al gepubliceerd op het internet. Hierin schuilt ook een gevaar, want klopt het wel wat er op internet staat?

We gaan je uitgebreid informeren wat er komt kijken bij het verzamelen en ordenen van gegevens van onze voorouders.
Do 20 sep

Locatie Zwolle
Wijkcentrum Holtenbroek,
Bachlaan 20, 8031HL Zwolle

Themabijeenkomst van 19.30 tot 22.00 uur met een
Presentatie: Genealogie om 20.00 uur
Do 27 sep

Locatie Zwolle
Landstede ICT College,
Stadionplein 12, 8025 CP Zwollehttps://seniorenacademie.hcc.nl
Bijeenkomst van 10.00 tot 12.00 uur
Lezing: DigiD / Mijn Overheid om 10.00 uur, daarna vragenuurtje.

Do 27 sep

Locatie Raalte
Bibliotheek,
Passage 6, 8102EW Raalte


Inloopbijeenkomst met helpdesk van 13.30 tot 16.30 uur

Heb je vragen of hulp nodig bij het gebruik van een desktop, laptop, tablet of smartphone? Kom dan naar deze inloop-bijeenkomst en neem de hardware en toebehoren mee. Andere aanwezige leden met dezelfde probleem-ervaringen kunnen je helpen en anders staan onze deskundige ondersteuners van de helpdesk voor je klaar.
N.t.b. sep/okt

Locatie Kampen
Pleintje bij Café de Unie,
IJsselkade 49, 8261AG
Kampen »


Vervolg foto-videowandelingvan 13.30 - 16.00 uur.

Vervolg van de foto-videowandeling vanaf het Unie-plein / Café de Unie richting de Kogge-werf onder begeleiding van stadsgids Bert Hazenbos in
Kampen
.

Gratis parkeren bij het politiebureau tegenover het treinstation in IJsselmuiden.
De Stadsbrug over en verzamelen vóór 13.30 uur op het pleintje bij Café de Unie en de achterkant van het Stedelijk Museum.
Leden die zich nog niet hebben opgegeven of niet hebben deelgenomen aan de vorige foto-videowandeling, kunnen zich voor deze foto-videowandeling opgeven via ijssellanden@info.hcc.nl
Voor de bezoekersregistratie
Ben je van plan een bijeenkomst te bezoeken, neem dan alsjeblieft jouw HCC-lidmaatschapspasje mee.

Kortingsadvertentie
Heb je inktpatronen nodig?
Bij Inktrunner in Wolvega krijgen leden van HCC!ijssellanden 15% korting.
Bekijk de advertentie via » kortingsadvertentie-inktrunner-hcc!ijssellanden.pdf
Het laatste nieuws
Volg het laatste nieuws door regelmatig de websites te bezoeken van:
HCC!ijssellanden: http://ijssellanden.hcc.nl en
HCC!: https://www.hcc.nl/

Met vriendelijke groet,
Redactie HCC!ijssellanden